lørdag den 6. oktober 2007

Salkantay Trekking - Turen


Så er vi kommet hjem fra en fantastisk trail i de peruanske bjerge.
Vi stod op klokken 3 tidligt søndag morgen, og ville starte dagen med et bad, men hvad vi lige havde glemt, var, at de slukker for vandet om natten, så vi måtte finde alt det vand frem vi havde i flasker og vandfilteret og tage en gammeldags etagevask i iskoldt vand...
Vi kom afsted og kørte 3 timer indtil vi kom til en lille by, hvorfra vi skulle begynde trailen. Her fik vi os en overraskelse, fordi vi havde fået at vide, at vi højst ville være 8 personer i gruppen, men der var 16, så det var noget af en forskel - det kom dog til at gå rigtig godt.
Den første dag gik vi 20 km op, op og atter op. Det var en hård begyndelse, men meget fedt at mærke trætheden om aftenen. Vi slog lejr på et meget koldt sted, og det kunne mærkes i de små tæer i soveposen om natten:-) Vi sov dog nogenlunde pga fysisk udmattelse. Nanna havde haft en del bøvl med sine fødder den dag, pga at hendes dyre Salomon-støvler ikke var så gode alligevel...

Dag 2 blev vi vækket kl 5 og fik serveret dejlig varm coca-the, hvilket var dejlig opfriskende efter den kolde nat. Vi begav os så afsted velvidende at denne dag ville blive den hårdeste af dem alle. Vi gik i nogle timer og stod så nedenfor et bjerg på 4.600 meter, som vi skulle bestige. Det blev en super hård tur, med opstigning 3 timer, men hvor var det en oplevelse at nå toppen og have sejr-følelsen af at have besteget et bjerg.
Fra dette punkt på 4.600 meter (Se ovenstående billede) stod vi lige neden for et bjerg, helt iklædt sne, som måler 6210 meter - fantastisk udsigt.
Vi gik ned ad den anden side af bjerget og fortsatte ind i junglen, hvor vi skulle slå lejr for natten. Denne aften var Nannas fødder helt ødelagte af støvlerne, og hun måtte låne den mandlige guides sandalsko, som var alt for store, men som kunne ordnes med toiletpapir i enden på dem - ingen hindring for en erfaren vandrer:-)

Dag 3 foregik i højjunglen hele dagen. Det var utrolig smukt at se den frodige natur omkring os, og mærke den friske duft. Det var også utrolig varmt, og da dagen var omme kunne vi tælle mange mange myggestik. Det gjorde det heller ikke bedre at man blev nødt til at "lufte" enden når man skulle på toilettet. Det foregik nemlig enten i den frie natur eller i et lille skur med et hul i jorden. (se nedenstående billede) Så selv på ballerne bed myggene:-)
Vi sluttede dagen af i Santa Teresa, hvor vi nød nogle timer i "Hot Springs" = Varme kilder. Det var dejligt afslappende for musklerne.

Dag 4 begav vi os afsted mod Aguas Calientes, som er den nærmeste by til Machu Picchu. Vi startede med at krydse en brusende flod i en lille primitiv svævebane, hvilket var en sjov og stor oplevelse. (Se nedenstående billede)
Vi gik så et langt stykke vej i bagende varme ude i ingenting, og efter frokost fortsatte vi 11 km på jernbanespor. Det var en krævende gåtur, da svellerne overhovedet ikke havde samme afstand, og man måtte koncentrere sig meget om, hvor man gik.
Endelig kom vi da til Aguas Calientes og denne nat sov vi på et lille hotel.

Dag 5 stod vi op kvarter i 4 og halvdelen af holdet, deriblandt os, begav os på gåben afsted til Machu Picchu. Efter 1 time og et kvarter med trapper i lange baner stod vi endelig på Machu Picchu. Det var en stor oplevelse at se de gamle Inka-ruiner og høre historien bag.
Efter nogle timer på ét af verdens 7 vidundere, tog vi så toget og bussen hjem til Cusco og kunne hvile ud efter en hård, men ovenud fantastisk trail i Perus bjerge, både hvad angår fællesskabet, naturen, maden og den fysiske udfordring.
Alt i alt gik vi 75 km i bjergterræn de 5 dage. Vores opfordring er: Prøv det!
Posted by Picasa

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

wow hvor lyder det bare fedt - og nogle super billeder...prøv lige at spørge om der ikke er en der er misundelig:-) stevie

Anonym sagde ...

Hej Nanna og Mads
Det lyder til at være vildt fedt. Det ser ud som om i har det rigtig godt, det er dejligt at se.
Det er spændende at følge med i hvad i laver dernede. Håber det går bedre med Nannas fødder.... :-)
I er i vores tanker og bønner i LM i Kolding.
Vi snakkes

Hilsen Palle

Anonym sagde ...

Hej - det lyder til I havde en SUPER tur! Fedt at have sådan en oplevelse sammen....
Kram Søster

Anonym sagde ...

Hej Mads o co!
Tacka mamma och pappa för senast. En trevlig tur. Hoppas ni har det bra. Här har älgjakten börjat. Idag
fick jag släppa en åtta- tio taggare på 30 meter som ej var lovlig, (max fyra taggar). Surt:(
Erika är hemma, hon har hjälpt mig att skriva.
Hälsningar Jan, Kerstin, Elin, Erika

Anonym sagde ...

Fedt med sådan en tur! Er vildt misundelig!
Er i ved at være hvilede ud igen?
(-;

Stort knus fra Elisabeth
Skal hilse mange gange fra Lars!
Vi ber for jer og tænker på jer!

Elisabeth sagde ...

Hei! Det ser virkelig ut som dere har hatt en fantastisk tur!
Ville bare spørre dere om dere er fornøyd med turistbyrået og opplegget? Har noen venner som ønsker å gå inka-trail. hva anbefaler dere? hvor lenge på forhånd bør det bestilles?

varme hilsener fra Elisabeth i Juliaca