søndag den 16. december 2007

Skoleudflugt til Pisac


Fra tirsdag morgen til onsdag eftermiddag, i sidste uge, tog "Den Danske Skole, Cusco" alias Sara, Daniel, Rebecca samt undertegnede på en lille skoleudflugt til Pisac. Pisac er en lille by, der ligger i "Den Hellige Dal", tre kvarters kørsel fra Cusco, og byen er mest kendt for sit marked og nogle ruiner.
Vi blev indlogeret på "Hotel Royal Inka, Pisac" i en kæmpe bungalow. Vi havde bestilt en bungalow til 4 personer, men fik en til 10 personer, så vi havde rigt med plads:-) Til hotellet tilhører et fantastisk område med bungalows, grillpladser, legeplads, tennis, fodbold- og frontonbaner, svømmehal, motorcrossbane etc., så man må sige, at der er nok at boltre sig i.

Efter at have indlogeret os, gik vi en kilometers penge ned til byen for at se nærmere på markedet. Vi fik dog mere end set, for det endte med, at vi alle 5 fik købt os nogle gode souvenirs og dermed kunne glæde sælgerne lidt:-) (Billeder fra markedet ses nedenfor)
Vi havde nogle gode timer der og gik så hjem for at få lidt i maven. Vi havde medbragt til grill, så vi fandt en plads i hotelhaven og lavede os et dejligt måltid.
Længe havde svømmehallen fristet os og nu måtte det være, så efter maden indtog vi det skønne blå vand i nogle timer.
Efter den forfriskende svømmetur glædede vi os alle til et varmt bad, meeeen, der var nu ikke så meget varmt vand i bruserne, så vi tog en hurtig dusch og gik i stedet over på hotellet for at få os en kop varm chokolade. Den blev til glæde for nogle, mens andre bare tog den i øjesyn, for varm chokolade er ikke helt ligesom i Danmark...

Aftenen brugte vi på at spille medbragte spil og hygge med lidt "bom" (ja, man er jo ikke sønderjyde for ingenting).

Onsdag startede vi dagen med at prøve en tur i hotellets vandcykler. Det var en hyggelig oplevelse...
Bagefter endnu en tur i svømmehallen og så var det ellers pakke-sammen-tid.
Inden hjemturen var det dog et "must" lige at besøge Pisac ruiner, så der kørte vi op. Det var en fin tur - at se de gamle ruiner på tæt hold og at gå på de stier, som har været brugt i mange, mange år. (På billedet ovenover ses Mads sammen med børnene i ruinerne).
For børnene blev det dog til sidst lidt for meget, for vi 5 som skulle se en turistattraktion blev hurtig selv til en attraktion. Alle tog billeder af "Los Gringos" i smug. Der var dog en mand, som havde mod nok til at spørge om de ikke godt måtte tage et billede af os, hvortil Daniel svarede: "Så bliver det 10 soles":-) Manden ville ikke betale og vi sagde så pænt nej tak:-)
Efter turen til ruinerne påbegyndte vi hjemturen, og både børnene og vi var vist lidt trætte efter turen...
Det var en rigtig god tur, og vi har lovet børnene at de, i det nye år, skal på week-besøg hos os, og så skal der bare hygges og snolles...
Se flere billeder nedenunder.
Posted by Picasa

Ingen kommentarer: